najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Nova uredba o besplatnoj struji za ugrožene

Nova uredba o besplatnoj struji i gasu za ugrožene, kojom će biti otklonjeni nedostaci zbog kojih je postojeća uredba proglašena neustavnom, biće doneta do kraja novembra, najavila je danas državna sekretarka u Ministarstvu rudarstva i energetike Mirjana Filipović.

“Uredba je trebalo da bude i ranije doneta, ali je bitno da su sredstva na poziciji za energetski ugrožene kupce za iduću godinu u budžetu povećana za više od pola”, rekla je Mirjana Filipović novinarima u Beogradu, na konferenciji o regionalnom tržištu električne energije.

Ona je dodala da će biti proširena i lista energetski zaštićenih kupaca, kao i pojednostavljene procedure za prijavljivanje, ali nije navela detalje.

“Sve je radjeno u saradnji sa Svetskom bankom i Medjunarodnim monetarnim fondom i zato ovaj proces malo kasni”, kazala je Mirjana Filipović.

Ona je podsetila da nema prijema novih zahteva za energetski ugrožene kupce i da se samo postupa po zahtevima koji su već predati.

Prethodnu uredbu o energetski zaštićenim kupcima Ustavni sud je stavio van snage 1. oktobra. Od tada se ne podnose ni novi zahtevi, a prema ranijim najavama iz Ministarstva energetike, nova uredba trebalo je da bude doneta do kraja oktobra.

(Beta)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike