U trendu

Nove muke srpskih vozača: Gorivo u ovom gradu košta 217 dinara (foto)

Iako je u Srbiji na snazi Uredba koju je donela radna grupa, o zamrzavanju cena nafte i naftnih derivata, i neće se menjati do 13. marta, na Kosovu i Metohiji je situacija potpuno drugačija.

Od 5. marta na benzinskim pumpama na Severnoj Mitrovici, cene su veće za oko trideset dinara.

Cena litra dizela kao i benzina je 217 dinara, dok je litar dizela sa aditivima 225 dinara.

Na pumpama na Južnoj Mitrovici, cena je neznatno niža, i iznosi 1,7 evra po litru.

Na benzinskim stanicama kažu da će biti redukovan uvoz derivata iz Makedonije i da je to osnovni razlog povećanja cene, koja će, kako se spekuliše u javnosti, tokom iduće nedelje dostići i 2 evra za litar.

Ranije danas, na  rigorozniju kontrolu tržišta nafte na Kosovu, upozorila je ministarka trgovine i industrije Rozeta Hajdari, komentarišući nagli rast cena nafte na Kosovu i žalbe Udruženja za naftu na odluku Vlade kojom se utvrđuje profitna marža do 6 odsto za naftaše.

Hajdari je na konferenciji za novinare posle sednice Vlade rekla da su zamerke naftnih radnika da nema nafte u zalihama, ali to prema njenim rečima ne stoji. Ona je rekla da u zemlji nema blokade snabdevanja naftom i da ne smatra fer prodavati naftu po novoj ceni koja je pre izvesnog vremena uvezena po znatno nižoj ceni, preneli su prištinski mediji.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.