U trendu

Novi konkurs za sufinansiranje investicija u pčelarstvo

NOVI SAD – Nakon velikog pomora pčela koji je krajem maja zadesio pčelare u okolini Kikinde Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo raspisao je novi, drugi po redu ovogodišnji konkurs za dodelu bespovratnih sredstava za sufinansiranje investicija u pčelarstvo na teritoriji AP Vojvodine.
Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo je prepoznao nastali problem i izašao u susret pčelarima, kako bi uspeli da u kratkom roku bar delimično prevaziđu nastalu štetu, navodi se u saopštenju Pokrajinske vlade.

Za ovaj konkurs je izdvojeno više od šest miliona dinara za nabavku novih pčelinjih društava, a pravo da učestvuju imaju sva lica koja su upisana u Registar poljoprivrednih gazdinstava.

Prednost će imati pčelari koji su pogođeni pomorom pčela.

Konkurs je raspisan 18. juna i otvoren je do utroška sredstava, zaključno sa 25. junom .

U Pokrajinskom sekretarijatu za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo održan radni sastanak sa predstavnicima Saveza pčelarskih organizacija Vojvodine i Udruženja pčelara“Kikinda“.
Nakon što se upoznao sa podacima o pretrpljenoj šteti pčelara, te da je nekima od njih pčelarstvo jedini izvor prihoda, pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo dr Vuk Radojević doneo je odluku da raspiše novi, drugi po redu ovogodišnji konkurs za dodelu bespovratnih sredstava za sufinansiranje investicija u pčelarstvo na teritoriji AP Vojvodine, ističe se u saopštenu Pokrajinske vlade.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar