U trendu

Novi Sad dobio savremeni turistički Info centar

NOVI SAD – Danas je u Novom Sadu predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović svečano otvorio prvi turistički info-centar, vredan 16 miliona dinara na površini od 118 kvadrata, koji će objediniti promociju i aktivnosti svih gradova i opština Pokrajine.

„Prvi put posle 15 godina postojanja Turistička organizacija Vojvodine dobija mesto koje će biti polazište svih naših gostiju, ali i sabirna tačka svih naših vrednih vojvođanskih domaćina, lokalankih turističkih organizacija i prrivrednih subjekata“, rekla je direktorka Turističke organizacije Vojvodine, Nataša Pavlović, te dodala da će pored brošura, promotivnih filmova i mobilnih aplikacija posetiocima biti dostupan i digitalni vodič.

Podaci su fascinantni, oni ohrabruju, ali i prisiljavaju na još veći rad u oblasti turizma, rekao je pokrajinski premijer i dodao:

„Imamo dogovor sa Turističkom organizacijom Srbije i Vojvodine da nastupama zajedno na velikim svedskim sajamskim manifestacijama. Činili smo to zahvaljujući činjenici da smo udvostručili budžet sa početnih 30 miliona u 2016. na 60 miliona dinara u ovoj godini“.

On je poručio da mora još više da se radi na promociji turističkih sadržaja, te da će naredne godine sredstva za tu namenu biti povećana.

„Jedan od ključnih strateških projekata je ovaj Informacioni centar. Turizam će biti jedan od stubova razvoja privrede Vojvodine i doprinos razvitku celog ruštva“, rekao je Mirović.

Projekat izgradnje turističkog info centra finansirala je Pokrajinska vlada, dok je Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija izdvojilo sredstva za njegovo opremanje.

Prema podacima Turističke organizacije Vojvodine, protekla godina je bila rekordna i po broju noćenja i boravku stranih i domaćih turista u našoj zemlji, između ostalog zahvaljujući i promotivnim aktivnostima Turističke organizacije Vojvodine i svih ostalih turističkih organizacija u Pokrajini.

Za prvih jedanaest meseci 2018. godine je došlo do značajnog povećanja broja posetilaca u Vojvodini u iznosu od 14,6 odsto u odnosu na isti period 2017. godine, dok povećanje broja noćenja stranih turista iznosi čak 17,5 odsto.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.