U trendu

Novi Sad – jedna od najboljih gradskih destinacija u 2019. godini

BEOGRAD – Čuveni vodič i magazin „Lonely Planet“ proglasio je Novi Sad za jednu od najboljih svetskih gradskih destinacija za turizam u 2019. godini, saopštila je danas Turistička organizacija Srbije (TOS).

„Elegantan i opušten, Novi Sad dolazi u centar pažnje turista, uprkos svom statusu drugog po veličini grada“, kažu u „Lonely Planet“-u.

Nezaboravna iskustva u gradu koja preporučuju eksperti ovog magazina uključuju kako provođenje opuštenog popodneva na peščanoj plaži Štranda i u zelenom raju Ribarskog ostrva, tako i uživanje u gastronomskoj zabavi u tradicionalnoj vojvođanskoj kafani.

Tom Hall, glavni urednik „Lonely Planet“-a, rekao je da Novi Sad s pravom prima globalno priznanje.

„Pošto je grad Evropska prestonica mladih 2019. godine, Donji grad Petrovaradinske tvrđave će biti podmlađen, dok je nekadašnja zapuštena Kineska četvrt pretvorena u oblast alternativne kulture. Dodajte tome novosadsku izuzetnu austrougarsku arhitekturu, kao i niz vrednih galerija, muzeja i pozorišta i lako je videti zašto je ovo postala destinacija koja se mora videti“, rekao je Hall, a navodi se u saopštenju TOS-a.

Novi Sad je zauzeo treće mesto na listi najboljih gradskih destinacija u 2019. godini.

U Turističkoj organizaciji Srbije kažu da su izuzetno ponosni na Novi Sad i novo međunarodno priznanje koje dobija kao turistička destinacija.

Nakon dugogodišnje promocije koju su partnerski vodile Turistička organizacija Srbije i Turistička organizacija Novog Sada, kao i ranije osvojenog priznanja „Serbia best in travel 2015“, direktor Marija Labović kaže da je za sve ovo kako priznanje za pozicioniranje Novog Sada u prethodnom periodu, tako i podstrek za dalje promotivne aktivnosti kako bismo u Srbiju doveli što veći broj turista.

„Lonely Planet“ je vodeća turistička medijska kompanija i svetski brend turističkog vodiča broj jedan, koji pruža inspirativne i pouzdane informacije za sve kategorije putnika još od 1973. godine.

Tokom protekle četiri decenije štampano je preko 145 miliona vodiča.

„Lonely Planet“ (www.lonelyplanet.com) ima 14 miliona pratilaca na Facebook-u, Twitter-u, Instagram-u, Snapćat-u, dodaje se u saopštenju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar