najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

Novo oporezivanje kola – rasteretiće se građani

Ministarstvo finansija Srbije saopštilo je da još nije preciziran predlog novog načina oporezivanja motornih vozila koji treba da smanji rashode vlasnika.

U saopštenju povodom pisanja medija da će izmene Zakona o porezima na upotrebu, držanje i nošenje dobara uključiti oporezivanje motornih vozila prema vrednosti vozila, umesto po zapremini motora, Ministarstvo je navelo da je u toku izrada Radne verzije izmena tog zakona.

Kako kažu, zbog toga je rano govoriti o predlogu konačnog rešenja, koje će biti na javnoj raspravi.

Istaknuto je da će pre zauzimanja konačnog stava o novim zakonskim rešenjima biti analiziran i sagledan uticaj takvog rešenja na poreske obveznike, odnosno vodiće se računa da se građani rasterete suvišnog troška visokih poreskih opterećenja, i da se obezbedi optimalno i pravično oporezivanje, kao i da ne izazove dodatne troškove administriranja.

Slični tekstovi

„Svesni činjenice da veliki broj ljudi ekonomski opterećuje plaćanje poreza na starije automobile, sa motora zapremine većom od 2.000 kubika, Ministarstvo finansija učiniće sve da nađe najbolje rešenje za sve građane“, navodi se u saopštenju i dodaje da će izmene Zakona o porezima na upotrebu, držanje i nošenje dobara biti usklađene sa najboljom praksom u regionu i u svetu.

(Beta)

1 komentar
  1. Miki

    Ovo je prava prilika da se doteraju ogromne krntije i da se u Srbiji napravi veliko groblje džipova i velikih automobila. Naravno i da se bezbednost na putevima još više ugrozi u takvoj situaciji.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike