U trendu

Novosađanima ove sezone jeftinije grejanje

NOVI SAD – Na današnjoj sednici Gradskog veća Novog Sada data je saglasnost da JKP „Novosadska toplana“ smanji prodajne cene proizvodnje i isporuke toplotne energije za grejanje prostorija i pripremu tople potrošne vode, pa će Novosađani ove grejne sezone manje plaćati za te usluge.

Cena toplotne energije za grejanje stambenog i poslovnog prostora u Novom Sadu biće niža za 4,79 odsto i umesto dosadašnjih 88,86 dinara po metru kvadratnom, iznosiće 84,60 dinara. Kada je reč o ceni isporuke tople potrošne vode, ona je niža za 6,97 odsto, i umesto dosadašnjih 225,99 dinara po metru kubnom, obračunavaće se 210,24 dinara.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević ocenio je da je to još jedan od pokazatelja ozbiljne i odgovorne politike u upravljanju gradskim resursima i obezbeđivanja povoljnijih uslova za život građana Novog Sada.

„Ekonomičnost i efikasnost u radu jedino mogu da dovedu do uslova za smanjenje cena usluga koje Grad pruža putem svojih preduzeća. Posvećeno radimo na ostvarenju našeg cilja, a to je da Novi Sad bude moderan grad i da se kontinuirano razvija, a da se pri tome i pre svega, najviše vodi računa o opštem interesu, odnosno interesu svakog Novosađanina. Svakodnevno radimo na tome da budemo u službi onih koji su nas birali i da javna i javno-komunalna preduzeća budu servis Novosađana, obezbeđujući im najkvalitetniju uslugu po najpovljnijim cenama“, naglasio je gradonačelnik Vučević.

Inače, u poslednjih godinu i po dana, grejanje je ukupno pojeftinilo za 13,68 odsto, i to sa početnih 98,01 dinara po metru kvadratnom, na sadašnjih 84,60 dinara, a cena tople potrošne vode niža je za 14,80 odsto, i sa 240,75 dinara po metru kubnom, u istom periodu, spuštena je na 210,24 dinara.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.