U trendu

Nuno Pinto Leite novi generalni direktor Pepsika u Srbiji

BEOGRAD – Na čelo kompanije Pepsiko (PepsiCo) za južna tržišta Centralne Evrope i Baltičke zemlje došao je Nuno Pinto Leite, koji preuzima funkciju generalnog direktora u Srbiji.

Ova promena je rezultat nove organizacije i ambicioznih planova Pepsika za tržište Zapadnog Balkana i Baltika, navodi se u saopštenju kompanije.

Pinto Leite se pridružio kompaniji Pepsiko 2017. godine preuzevši rukovodeću poziciju u Velikoj Britaniji, a zatim se pridružio timu u Centralnoj Evropi za tržišta Litvanije, Letonije i Estonije, kao vodeći čovek jednog od najbrže rastućih biznisa u Evropi.

„Tokom ovog izazovnog perioda prioriteti će nam biti razumevanje novih potreba potrošača, jačanje odnosa sa kupcima, ubrzavanje inovacija i ulaganja u najviše standarde kvaliteta u svakom segmentu poslovanja“„ izjavio je Pinto Leite.

Dodaje da na tržištima za koja je nadležan prepoznaje veliki potencijal za rast, a da . „Srbija predstavlja proizvodni hub jer pored tržišta bivše Jugoslavije, svojom ekspertizom podržava i tržišta Baltika i Centralne Evrope“.

Pinto Leite je dugogodišnje iskustvo sticao na menadžerskim pozicijama u multinacionalnim kompanijama L’Oreal, Bain&Kompani, Amazon UK. Po obrazovanju je pravnik, a poseduje i MBA diplomu Londonske Biznis Škole (LBS).

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.