U trendu

O povecanju plata i penzija u septembru ili oktobru

Šef Misije MMF za Srbiju Džejms Ruf izjavio je danas da će prilikom naredne posete Misije, u septembru ili oktobru, biti razgovora o eventualnom povećanju plata i penzija, i ujedno istakao da je u tom smislu potrebna “umerenost”.

On je, na konferenciji u Vladi Srbije, rekao da će se Misija MMF vratiti u Srbiju da razgovara o narednoj reviziji u septembru ili oktobru, i da je to prilika da se razgovara i o povećanju plata i penzija, odnosno detaljnije o fiskalnoj politici.

Na Srbiji da odluči da li će novi aranžman sa MMF

BEOGRAD, 5.jula (Tanjug) – Šef misije MMF-a Džejms Ruf rekao je danas da je na vlastima u Srbiji da odluče da li će novi aranžman sa MMF-om.

„To nije bilo u fokusu ovih razgovora. Fokusirali smo se na uspešan završetak postojećeg aranžmana. Potpuno je ispravno da vlada i NBS razmotre svoju poziciju, jer je njihva odluka da li će zatražiti još jedan aražman ili ne. Sa tačke geldišta MMF i dalje smo spremni da pružimo podršku i pomognemo Sbriji“, objasnio je Ruf.

On je kazao da bi svaki novi program morao jasno biti fokusiran na rast, na politike koje bi obezbedile da rast može da se ubrza kako bismo svi želeli i da se tiče oblasti o kojima je razgovarano sa Srbijom u konsultacijama o Članu 4.

„Ovaj program je bio veoma uspešan u unapređenju rasta, posebno u unapređenju održivog i inkluzivnog rasta“, kazao je šef misije MMF-a, navodeći da, bilo daljeg aranžmana ili ne, taj trend mora biti nastavljen.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.