najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

O većim platama i penzijama u novembru

Misija Međunarodnog monetarnog fonda danas je pozitivno ocenila rezultate druge revizije stend baj aranžmana sa Srbijom i najavila da će se o mogućnosti povećanja plata u javnom sektoru i penzija razgovarati u novembru, tokom sledeće posete misije.

Šef misije MMF-a Džejms Ruf rekao je na konferenciji za novinare u Vladi Srbije u Beogradu da će dogovor postignut s vlastima u Srbiji tokom dvonedeljne posete misije morati da odobri Izvršni odbor MMF-a sredinom oktobra.

Ruf je istakao da je misija MMF-a revidirala procenu rasta bruto domaćeg proizvoda Srbije u 2015. godini sa minus 0,5 na plus 0,5.

On je pohvalio to što je postignuta finansijska i fiskalna stabilnost u zemlji, tako da će se tokom sledeće posete MMF-a u novembru razgovarati o tome u kojoj meri trajno povećanje budžetskih prihoda može da bude iskorišteno za povećanje potrošnje u 2016. godini.

Ministar finansija  Dušan Vujović je istakao na konferenciji za novinare da tek predstoje najteži zadaci u strukturnim reformama, pre svega u reformi javnih preduzeća i državne administracije.

Misija MMF-a počela je 21. avgusta u Beogradu razgovore sa zvaničnicima Srbije povodom druge revizije tekućeg aranžmana.

MMF je Srbiji krajem februara ove godine odobrio trogodišnji stend baj aranžman iz predostrožnosti od 1,2 milijarde evra.

(Beta)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike