U trendu

Objavljen tender za izgradnju 16 km pruge kod Kragujevca

BEOGRAD/KRAGUJEVAC – Infrastruktura železnice Srbije raspisala je javnu nabavku za radove na izgradnji nove železničke pruge Sobovica-Lužnice-Krak Batočina u Kragujevcu.

Tender je raspisan na osnovu odluke Vlade Srbije, a koridor železničke pruga prostiraće se od radne zone Sobovica-Lužnice do železničke pruge Lapovo-Kragujevac-Kraljevo, Krak Batočina u dužini od 16,06 kilometara.

Prugom će se trasportovati putnici, materijali, sirovine i gotovi proizvodi – tramvaj, navodi se u konkursnoj dokumentaciji i dodaje da će se tako unaprediti ekonomski razvoj industrijske zone, grada Kragujevca i Srbije.

Kako se navodi u projektnom zadatku, nova železnička pruga za putnički i teretni saobraćaj će biti projektovana kao jednokološečna i neelektrificirana.

Krajnji rok za završetak radova na izgradnji pruge i primopredaju objekta je 1. maj 2021. godine, dok je za izgradu tehničke dokumentacije i ishodovanje svih dozvola i odobrenja rok ne može biti duži od 35 procenata ukupnog roka.

Dodatnim uslovima traži se da je ponuđač u poslednje tri godine ostvario prihod od najmanje četiri milijarde dinara bez PDV-a, a da je tokom poslednjih osam godina „kvalitetno i u roku izvršio najmanje jedan ugovor o izvođenju radova na izgradnji/rekonstrukciji“ železničke infrastrukture minimalne vrednosti milijarda dinara bez PDV-a.

Ponuđač mora da ima i najmanje 300 zaposlenih ili angažovanih radnika.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar