U trendu

Obnavlja se još jedna deonica Grebenskog puta na Fruškoj gor

NOVI SAD – Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović obišao je danas početak radova na deonici Grebenskog puta na Fruškoj gori, od hotela „Norcev“ do raskrsnice sa državnim putem IIA-100.

Planirano je da oko 9,5 kilometara puta bude obnovljeno do kraja ove godine, a radove sa 304 miliona dinara finansira Uprava za kapitalna ulaganja Vojvodine.

Mirović je podsetio da je prošle godine obnovljena deonica puta od Iriškog venca do Elektrovojvodine, a da su na inicijativu Pokrajinske vlade u toku radovi i na trasi od Banstola do Sremskih Karlovaca.

„Ovi radovi su deo programa o kojem smo govorili pre dve godine i koji predviđa obnovu Grebenskog puta u celoj dužini. Posla ima dosta, jer je Grebenski put dugačak oko 56 kilometara, a pojedine deonice u veoma su lošem stanju, jer u njih nije ulagano gotovo pet decenija“, kazao je Mirović i dodao da je već obezbeđena građevinska dozvola da se naredne godine nastavi i sa radovima prema zapadnoj strani Grebenskog puta od Venca do raskrsnice za Letenku i Vrdnik.

Obnova Grebenskog puta će dati dodatni potencijal za razvoj turizma na Fruškoj gori, uveren je Mirović, koji je naveo i da su na inicijativu Pokrajinske vlade u toku i drugi radovi na obnovi putne infrastrukture u sremskim opštinama Inđija, Irig, Sremski Karlovci, na putnom pravcu od Begeča do Bačke Palanke, od Opova do Debeljače…

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.