najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Obradović: Ukidanje Elektrovojvodine nije politička odluka

Direktor Elektroprivrede Srbije (EPS) Aleksandar Obradović ocenio je danas da ukidanje Elektrovojvodine nije politička odluka, već odluka koja će doprineti jedinstvenom kvalitetu usluga i ujednačenju cene struje za sve građane.

“Cilj nam je isti nivo usluge i cena, a to nije moguće sa više distribucija”, kazao je Obradović za Radio-televiziju Srbije.

On je podsetio da će Novi sad postati centar jedinstvenog distributivnog sistem, pa  će zaposleni imati prilike da primenme svoje iskustvo i znanje i istakao da nije istina da se imovina iznosi iz Vojvodine.

On je ukazao da će od 1. jula nastupiti prva faza restrukturiranja, pa “onaj stari EPS na koji smo svi navikli više neće postojati”.

“Umesto 14 gotovo nezavisnih privredsnih društava imaćemo uredjen sistem i tri privredna društva za elektroenergetsku delatnost”, kazao je Obradović.

On je najavio da glavne promene tek dolaze, pa će EPS imati manje direktora i manje neefikasnih radnika.

Prema njegovim rečima, menjanjem organizacije i manjim brojem privrednih društava u okviru EPS-a stvara se mogućnost za smanjenje administracije, ali EPS planira i da zapošljava inženjere, rudare, tehničare.

“Sramota je da najbolji mladi kadrovi sa Elektrotehničkog fakulteta napuštaju Srbiju”, smatra direktor EPS-a.

(Beta)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike