U trendu

„Delta erlajns“: Blokada otklonjena, neki avioni poleću

Američka aviokompanija „Delta erlajns“ saopštila je danas da je otklonjena blokada njenih letova do koje je jutros došlo zbog pada celokupnog kompjuterskog sistema te kompanije širom sveta zbog električnog kvara, i da neki avioni već poleću, javlja Rojters.

„Blokada Deltinih letova je otklonjena i ograničeni polasci se nastavljaju“, navodi se u saopštenju.

Američka aviokompanija je napomenula da bi putnici ipak trebalo da očekuju odlaganja i otkazivanja letova, kao i duga čekanja.

„Delta erlajns“ je ranije danas saopštila da je električni kvar u njenoj centrali u Atlanti uzrokovao jutros pad celokupnog kompjuterskog sistema te kompanije i da njen tim radi na otklanjanju kvara.

Zbog pada kompjuterskog sistema „Delta erlajnsa“ u celom svetu, hiljade putnika satima su jutros čekali u redovima da se prijave za letove koji su, međutim, morali da budu odloženi, a na ekranima i vebsajtu „Delte erlajns“ nije bilo novih informacija o statusu letova.

„Električni kvar u Atlanti, koji je izbio u 02.38 sati jutros po lokalnom vremenu, ugrozio je na naše kompjuterske sisteme i operacije širom sveta, što je danas dovelo do odlaganja i otkazivanja letova“, navedeno je u ranijem saopštenju američke aviokompanije.

„Delta erlajns“, koja ima oko 5.000 letova dnevno, napomenula je ranije danas da su odloženi letovi koji su bili zakazani za jutros, ali da avioni koji su već poleteli normalno funkcionišu.

Ova aviokompanija je pozvala putnike da provere status svojih letova dok se problem ne reši.

Predstavnici aviokompanije su se putem Tvitera izvinili zbog neprijatnosti i zamolili za strpljenje, odgovarajući na mnogobrojne poruke i pitanja zabrinutih putnika.

Putnici su putem društvenih mreža prijavili odlaganja letova na mnogim aerodromima, uključujući londonski „Hitrou“, kao i aerodrome u Tokiju, Los Anđelesu, Rimu, Rejkjaviku…

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar