U trendu

Od 193 radnika kragujevačkog 21. oktobra, za socijalni program se izjasnilo 160

Od 193 radnika kragujevačkog društvenog preduzeća „21. oktobar“ u restrukturiranju, za dobrovoljni odlazak uz socijalni program izjasnilo se njih 160, izjavio je danas predsednik Samostalnog sindikata te firme Živomir Petrović.
On je agenciji Beta kazao da su se radnici preduzeća, u periodu od 26. oktobra do 6. novembra, izjašnjavali o tri opcije socijalnog programa.

„Za dobrovoljni odlazak iz preduzeća uz socijalni program, opredelila se velika većina radnika, pa će u firmi mahom ostati samo zaposleni u administraciji“, kazao je Petrović.

Prema njegovim rečima, četvoro radnika koji su se u junu ove godine opredelili za socijalni program, međutim, još nije dobilo otpremnine.

„Poslednjeg dana oktobra, preduzeću je istekao period zaštite od prinudne naplate potraživanja državnih poverilaca prema kojima fabrika ima najveća dugovanja. Dug za poreze i doprinose iznosi oko 500 miliona dinara, staž nije povezan od 2012. godine, a radnicima su zdravstvene knjižice bile overene do 31. oktobra ove godine“, naveo je Petrović.

U preduzeću „21 .oktobar“, nekadašnjoj kragujevačkoj fabrici auto-delova, poslednjih godina se proizvodi paleta plastičnih proizvoda za frižidere i zamrzivače za potrebe fabrike slovenačkog „Gorenja“ u Valjevu.

Agencija za privatizaciju objavila je 30. oktobra treći javni poziv za prodaju imovine DP „21. oktobar“, pošto na prethodne dve aukcije nije bilo zainteresovanih kupaca.

Prodaja će se obaviti metodom javnog prikupljanja ponuda sa javnim nadmetanjem, a predmet prodaje čini pokretna i nepokretna imovina dve imovinske celine-na matičnoj lokaciji u Kragujevcu i u Toponici kod Knića.

Otvaranje ponuda zakazano je za 3. decembar.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar