najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Od danas podnošenje zahteva za povraćaj novca zbog solidarnog poreza

Svi gradjani u Srbiji koji su oštećeni po osnovu obračunatog solidarnog poreza na objedinjene zakasnele isplate, moći će od danas da podnesu zahtev za povraćaj novca, saopštila je Poreska uprava.

Zahtevi se podnose filijalama Poreske uprave u mestu prebivališta, odnosno poreskom organu koji je doneo rešenje o umanjenju isplate.

Vlada Srbije je 16. decembra donela zaključak kojim je Poreskoj upravi naloženo da vrati novac gradjanima kojima su umanjene zbirne isplate veće od 60.000 dinara, a odnosile su na zakasnele naknade za period kad se naplaćivao solidarni porez.

Solidarni porez se naplaćivao od 1. januara do 31. oktobra 2014. na zarade i druge mesečne isplate u javnom sektoru veće od 60.000 dinara.

Uz zahtev je potrebno priložiti na uvid obračun primanja za svaki obračunski period – isplatni list ili odgovarajući ugovor za obračun primanja koji se odnose na više obračunskih perioda, odnosno drugi dokument isplatioca prihoda kojim se dokazuje isplata prihoda obračunatih za veći broj meseci, a izvršenih u jednom mesecu.

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike