U trendu

Odobrena prodaja Fabrike hartije i „Avala Ade“

BEOGRAD – Komisija za zaštitu konkurencije odobrila je kompaniji „Smurfit Kappa Grup“ iz Dablina koncentraciju na tržištu Srbije kroz posredno preuzimanje dva proizvođača papira i ambalaže Fabrike hartije Beograd i fabrike „Avala Ada“, objavljeno je na sajtu Komisije.

„Smurfit Kappa Grup“ je preko svog zavisnog društva „Smurfit Kappa Europa“ iz Holandije postala vlasnik 75 odsto udela u oba privredna društva locirana u Beogradu.

Odlukom Komisije dozvoljena je kupoprodajna transakcija udela u vlasništvu ove dve fabrike u Srbiji, a između „Smurfit Kappa Grupe“, jedne od najvećih kompanija na svetu u proizvodnji papirne ambalaže, i „Kappa Star“ kompanije koja je prodavac.

Komisija za zaštitu konkurencije je zaključila da ne postiji zabrinutost u pogledu bilo kog kriterijuma za ocenu dozvoljenosti koncentracije, navedeno je u objavljenom rešenju.

„Smurfit Kappa Grupa“ objavila je u novembru da je za 133 miliona evra preuzela Fabriku hartije Beograd i fabrike „Avala Ada“ iz Beograda, a Komisija je svoje rešenje donela po skraćenom postupku.

„Smurfit Kappa Grupa“ je proizvođač ambalaže na bazi papira u 33 države, na 370 proizvodnih lokacija sa 46.000 zaposlenih i sa prihodom od 8,6 milijardi evra u 2017. godini.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.