najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Održano više sastanaka sa predstavnicima Generaleksporta

Ministarstvo privrede Srbije saopštilo je danas da je u prethodnom periodu održalo više sastanaka sa predstavnicima radnika Generaleksporta i Internacional CG, kao i sa njihovim pravnim zastupnicima kako bi se sagledali svi pravni aspekti i mogućnosti za rešavanje  problema u tim kompanijama.

“S obzirom na činjenicu da je na ovim preduzećima novembra prošle godine pokrenut postupak stečaja, u tim okolnostima jedina zakonska mogućnost da radnici naplate potraživanja jeste u okviru tog postupka”, piše u saopštenju.

Dodaje se da prema informacijam kojima raspolaže Ministarstvo privrede svi radnici su prijavili svoja potraživanja sudu nadležnom za ovaj postupak.

“Ministarstvo privrede veruje da će stečajni postupak biti završen u najkraćem mogućem roku i da će radnici, kao i ostali poverioci, naplatiti svoja potraživanja kroz ovaj proces”, navodi Ministrarstvo privrede.Članovi Udruženja radnika, penzionera i bivših radnika kompanije “Generaleksport” i “Internacional CG” protestovalo je danas ispred zgrade Vlade Srbije u Beogradu tražeći od madatara Vlade Aleksandra Vučića da primi njihove predstavnike zbog neizmirivanja obaveza prema 5.000 radnika iz socijalnog programa u iznosu od 200 evra po godini staža prilikom prodaje imovina navedenih kompanija, a koje su trebale da budu izvršene 2009. godine.

(Beta)

1 komentar
  1. Balkan

    Nemam nista protiv protesta u cilju ostvarenja svojih prava, kada to nije moguce uradati na drugi nacin, bar za sada. Ali imam protiv protesta koji ometaju redovno obavljanje saobracaja bez obzira da li je u pitanju 1000 ljudi ili 5o.

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike