U trendu

Oduzeta reprezentativnost Industrijskom sindikatu fabrike Zastava oružje

Industrijskom sindikatu kargujevačke fabrike Zastava oružje oduzeta je reprezentativnost čije je preispitivanje tražio Samostalni sindikat prema kome je izražavao netrpeljivost, vršio sindikalnu diskriminaciju i pritisak na članstvo, saopšteno je danas.

Time je, kako je saopštio Samostalni sindikat „Zastava oružje“, poništena i odluka fabričke Komisije kojom je tom sindikatu priznata reprezentativnost.

Odluku o oduzimanju reprezentativnosti je jednoglasno doneo Odbor za utvrdjivanje reprezentativnosti sindikata i udruženja poslodavaca na republičkom nivou.

U Samostalnom sindikatu su ocenili da je takva odluka „potvrda da je fabrička Komisija donela lažnu i nezakonitu odluku o utvrdjivanju reprezentativnosti Industrijskog sindikata na štetu fabrike i zaposlenih“.

„Posebno angažovanje u stvaranju iskrivljenje stvarnosti je imao predsednik Nadzornog odbora, pukovnik Vojske Srbije Ivica Marjanović koji je bio ‘zaštitni znak’ Industrijskog sindikata. On je višemesečnim aktivnostima koje se podvode pod sindikalnu diskriminaciju vršio pritisak na zaposlene da pristupe Industrijskom sindikatu, a sve u cilju uništavanja Samostalnog sindikata prema kome je iskazivao posebnu netrpeljivost i neprijateljstvo“, ocenili su u Samostalnom sindikatu fabrike oružja.

Dodali su da je politika Industrijskog sindikata gradjena isključivo na napadima na Samostalni sindikat i rukovodstvo fabrike.

Odbor je preispitivao i reprezentativnost sindikata ASNS Zastava oružje koji je, zahvaljujući glasovima poslodavačkih predstavnika, zadržao reprezentativnost, saopštili su iz Samostalnog sindikata fabrike Zastava oružje.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar