U trendu

Online diskusija Bezbedan sajt-bezbednija e-trgovina 21.10

BEOGRAD – Fondacija „Registar nacionalnog internet domena Srbije“ (RNIDS) održaće  21. oktobra onlajn panel diskusiju „Bezbedan sajt – bezbednija e-trgovina“, kako bi se ovakav način poslovanja podigao na viši nivo.

Povodom obeležavanja Evropskog meseca sajber bezbednosti, u okviru diskusije će biti pokrenute teme aktuelne u ovom sektoru kao što su broj e- prodavnica i moguće zloupotrebe ovakvog poslovanja, kao i bezbednost ponuđača i kupaca i njihova zaštita.

Panel diskusija „Bezbedan sajt – bezbednija e-trgovina“ ima za cilj da informiše preduzeća koja se tek upuštaju u elektronsku trgovinu kako da što bezbednije koriste internet u poslovanju, saopšteno je iz RINDS-a.

Sudeći prema rastu koji e-trgovina beleži u Srbiji, dodaju iz RINDS-a, pitanje je dana kada će sva trgovinska preduzeća preći na ovakav način poslovanja.
Tokom 2020. godine e-komerc je oborio sve rekorde i taj trend se nastavlja, a u analizi podataka Narodne banke Srbije koju je napravila E-komerc asocijacija Srbije, u prvoj polovini 2021. godine broj dinarskih
transakcija plaćenih karticom onlajn veći je za 91 odsto u odnosu na isti period prethodne godine, dok je vrednost dinarskih transakcija duplirana.

U saopštenju se navodi da će se tokom diskusije razmatrati kakve greške preduzeća prave prilikom izrade sajtova, kako da o svojim sajtovima brinu, kako da ih štite i kako da što bezbednije prodaju,
komuniciraju i posluju na internetu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar