U trendu

Opština Čajetina preuredjuje centar Zlatibora i očekuje milion turista godišnje (VIDEO)

Direktorka javnog preduzeća iz Čajetine „Gold gondola Zlatibor“ Bojana Božanić rekla je danas da je opština, osim izgradnje najduže gondole na svetu, pripremila nekoliko projekata za uredjenje tog turističkog kraja da bi privukla milion gostiju godišnje.

Ona je na Sajmu gradjevinarstva u Beogradu gde su predstavljeni novi projekti, rekla da su problemi sa zemljištem rešeni i da se za gradnju kabinske žičare očekuje dozvola od Ministarstva gradjevinarstva, infrastrukture i saobraćaja.

„Gondola će biti jedinstvena jer će biti duga devet kilometara, imaće 55 kabina, a u svakoj može da se vozi po deset turista“, rekla je Božanić agenciji Beta.

Opštna Čajetina je, prema njenim rečima, pripremila projekat uredjenja šetališta na Zlatiboru i tržnog centra koji će imati podno grejanje.

„Planirano je izmeštanje i gradnja nove autobuske stanice, kao i izgradnja omladinskog centra“, rekla je Božanić.

Dodala je da će Ribničko jezero biti uredjeno da ga koriste turisti, a gradiće se novo postrojenje za prečišćavanje vode iz drugih izvora.

Božanić je rekla da će se u medjustanicama gondole izgraditi „Zlatni grad“ sa sportsko-rekreatinim sadržajima za elitni turizam.

„Na Zalatiboru se broj turista povećava iz godine u godinu i kapaciteti za prvomajske praznike su već popunjeni“, kazala je ona.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar