Opština Čajetina: Žalba PK Zlatibor blokirala izgradnju gondole

Izdavanje dozvola za preostale faze izgradnje najduže panoramske gondole na svetu „Gold gondola“ na Zlatiboru, blokirano je zbog fiktivne žalbe PK Zlatibor, objavio je na svom Fejsbuk i Tviter profilu predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović, saopštila je danas opština Čajetina.

Direktorka Javnog preduzeća „Gold Gondola“ Zlatibor Bojana Božanić objasnila je da je reč o produžavanju imovinsko pravnog spora opštine Čajetina i Ministarstva gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture oko statusa dela zemljišta preko kojeg se gradi žičara, navodi se u saopštenju.

Kako je navela, „PK Zlatibor nezakonito je prisvojio 2.213 hektara zemlje, pa se sada administativnim preprekama nastoji ukočiti izgradnja gondola“.

„Na osnovu rešenja Ministarstva finansija, opštini Čajetina je odobren ulazak u posed koji je u državini PK Zlatibor, radi postavljanja početne stanice Gondole. PK Zlatibor je uputio žalbu Republičkom geodetskom zavodu i time blokirao početak radova na početnoj i svim drugim fazama izgradnje“, rekla je Božanić.

Istakla je da žalba, na osnovu stručnih mišljenja pravnika, „apsolutno nije osnovana“.

„Žalba PK Zlatibor neće ništa promeniti, jer opština Čajetina je na osnovu rešenja o utvrdjenom javnom interesu, kao i svih ostalih rešenja stručnih službi Ministarstva finansija koje su iz toga usledile, preuzela vlasništvo nad tim delom parcele, u potpunosti u skladu sa zakonom“, kazala je Božanić.

Direktorka JP Gold gondola Zlatibor apeluje na nadležne u Republičkom geodetskom zavodu i stručnim službama „da što pre odgovore na ovu žalbu, kako bi radovi na projektu vrednom 13 miliona evra mogli biti nastavljeni u ovoj gradjevinskoj sezoni“.

Izgradnja „Gold Gondole“, devet kilometara duge vazdušne trase koja će spojiti centar Zlatibora sa vrhom Tornika, počela je u februaru 2017. godine.

Iz opštine Čajetina podsećaju da od početka tog projekta postoji problem sa izdavanjem dozvola sa rad, budući da je Ministarstvo gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture izdalo gradjevinsku dozvolu samo za petu, poslednju fazu izgradnje žičare, a ne i za prve četiri, iako je ta lokalna samoupava, kako navode, kompletirala tehničku dokumentaciju za izdavanje neophodnih dozvola i za ostale faze izgradnje.

(Beta)

1 komentar
  1. Anonimni

    ima li ovde interesa i prstiju Ministarke za sve svasta koja sve objasnjava „“interesom gradjana“i sve u skladu sa Zakonom “ Njenoj sujeti zlobi nema kraja to je evidentno!

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike