U trendu

Opština Trstenik omogućila subvencije za poljoprivrednike

TRSTENIK – U Trsteniku su danas potpisani ugovori između lokalne samouprave i poljoprivrednika sa ovog područja o programima subvencija za koje je opštinska uprava raspisala javni poziv u martu.

Komisija je odlučila da podrži 77 projekata.

Predsednik opštine Trstenik Aleksandar Ćirić rekao je za Tanjug nakon potpisivanja ugovora da je reč samo o jednoj meri pomoći poljoprivrednicima, a radi se o subvencionisanju prilikom kupovine mašina i opreme.

„Ostaje nam da tokom godine još nekoliko mera iz programa za poljoprivredu realizujemo. A cilj nam i jeste da sva sredstava koja su namenjena za poljoprivredu budu i iskorišćena. Inače, samo za ovu meru ostalo je još sredstava u budžetu i još poljoprivrednika će moći da aplicira“, rekao je Ćririć nakon potpisivanja ugovora.

Kako je istakao predsednik opštine Trstenik, konkurs za kupovinu poljoprivrednih mašina i opreme je otvoren do kraja godine, a cilj je da se iskoriste svih sedam miliona koliko je predviđeno.

Ćirić je rekao da je ova godina za Trstenik bila veoma loša jer su poplave nanele veliku štetu poljoprivrednicima.

Oni očekuju da će se štete brzo sanirati, i da će lokalna samouprava maksimalno izaći u susret poljoprivednicima iz ovog kraja.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.