najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Osam kompanija zainteresovano za beogradski aerodrom

Za upravljanje ili partnerstvo sa beogradskim aerodromom Nikola Tesla zainteresovano je osam svetskih kompanija iz te oblasti, medju kojima su francuski Vansi i nemački Fraport, pišu današnje Večernje novosti.

Kako navode, zainteresovan je i francuski Buig, koji upravlja aerodromom u Zagrebu, dve kompanije iz Ujedinjenih Arapskih Emirata i tri kompanije iz Kine.

Večernje novosti pišu i da još nije doneta odluka o budućem načinu upravljanja beogradskim aerodromom, a da će privatizacioni savetnik najverovatnije predložiti raspisivanje tendera za koncesiju aerodroma, budući da većina tih objekata u svetu funkcioniše na taj način.

Koncesionim aktom, firma koja bi pobedila na tenderu upravljala bi beogradskim aerodromom u narednih 25 do 30 godina, mada se taj rok može produžiti i na pola veka.

Kako navodi izvor tog lista,  drugi model je privatizacija, a treći, koji je najmanje izvesan je javno-privatno partnerstvo.

Večernje novosti pišu i da se razmatra mogućnost izgradnje železničke pruzge koja bi aerodrom povezala s gradom.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je juče da je na beogradskom aerodromu 29. jul bio najprometniji dan sa 20.908 putnika i dodao da se radi na nalaženju najboljeg ulagača, za koncesiju za aerodrom.

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike