U trendu

Osvajanje Balkana fiksnom telefonijom

Fiksni telefon se smatra reliktom prošlosti, ali se na srpskom tržištu telekomunikacija, najblaže rečeno vodi hladni rat oko korisnika u oblasti fiksne telefonije.

Bitka se bije oko 2,5 miliona pretplatnika koji, na tromesečnom nivou ostvare u proseku oko 1,3 milijardi minuta razgovora.

„Telekom Srbija” i dalje ima najveći udeo na tržištu fiksne telefonije, ali je najofanzivniji igrač kada je o zaključenju novih ugovora iz oblasti fiksne telefonije reč – SBB.

Kako „Politika” nezvanično saznaje, samo u toku prošle godine oko 150.000 korisnika fiksne telefonije raskinulo je ugovor sa „Telekomom”.

Sa SBB-om je nove ugovore potpisalo oko 55.000 ljudi, što znači da je na mesečnom nivou iz „Telekoma” utočište u SBB-u našlo oko 4.500 pretplatnika.

To pokazuju i zvanični podaci RATEL-a. U izveštaju za treće tromesečje prošle godine navodi se da se „broj izvršenih prenosa brojeva u fiksnoj telefoniji na kvartalnom nivou kreće između 17.000 i 18.000, odnosno oko 6.000 mesečno”.

Struktura prenosa se ne navodi, ali upućeni u tržište telekomunikacija kažu da se najveći odliv dogodi na relaciji „Telekom” – SBB.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar