U trendu

Otvaranje Železničke stanice Prokop, 40 godina posle

Nakon 40 godina u Beogradu će sutra, u prisustvu premijera Aleksandara Vučića i potpredsednice vlade i resorne ministarke Zorane Mihajlović, biti otvorena Železnička stanica Beograd Centar „Prokop“ za prijem i otpremu putnika.

U funkciji, kako je najavjeno iz Srbijavoza, biće osam koloseka koji su izrađeni prema važećim evropskim standardima.

Počev od tog dana stanica Beograd Centar „Prokop“, pored vozova gradske železnice, odnosno vozova iz sistema BG VOZ, za prijem i otpremu putnika i za vozove za prevoz putnika biće otvorena relacija Beograd – Novi Sad – Beograd.

Na navedenoj relaciji saobraćaće novi elektromotorni vozovi marke „Štadler“.

Mihajlović, koja je ministar za saobraća, građevinarstvo i infrastrukturu, izjavila je ranije danas da će za potpuno izmeštanje železničke stanice iz centra grada u stanicu Prokop biti potrebno godinu dana.

Ona je napomenula i da taj, kao i svi drugi projekti na kojima se radi, nisu deo izborne kampanje, te da oni neće zaustaviti infrastrukturne projekte.

„Veliki je posao premeštanja stanice u Prokop, sad krećemo ka drugoj fazi, sigurno će nam trebati godinu dana da bismo je razmestili, ali razmestićemo je“, rekla je Mihajlović.

„Građevinari su ispunili rok, sutra otvaramo prvu fazu Prokopa. Prokop će da radi, on je u funkciji. Pitanje je šta se radilo 40 godina, vreme je izgubljeno, ali mi smo završili“, istakla je Mihajlović, dodajući da upravo to razlikuje aktuelnu od prethodnih vlada – to što radi i ispunjava obećanja.

Kako su saopštili iz Srbjavoza, vozovi „Regio Ekspres“, koji saobraćaju na relaciji Novi Sad – Beograd, sa polascima iz Novog Sada u 09.10 i 11.05 časova, završavaće vožnju u stanici Beograd Centar.

Vozovi „Regio Ekspres“ koji saobraćaju na relaciji Beograd – Novi Sad, a koji su iz stanice Beograd polazili u 12.27 i 16.07 sati, otpočinjaće vožnju iz stanice Beograd Centar u 12.32 i 14.38 časova.

Cene voznih karata na ovoj relaciji ostaju nepromenjene i iznose u drugom razredu 388 dinara u jednom pravcu i 620 din u oba pravca.

Napred navedene informacije mogu se naći i na veb sajtu „Srbija Voz“ a.d., koji se nalazi na internet adresi www.srbvoz.rs.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar