U trendu

Otvoren vizitorski centar u Topoli

TOPOLA – Danas je u Topoli svečano otvorena Kuća turizma, investicija čija je vrednost 30 miliona dinara, finansirana je uz pomoć Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija i opštine Topola.

Taj objekat vizitorskog centra otvorio je ministar Rasim Ljajić, a vrpcu su presekle direktorka Turističke organizacije Oplenac Ljiljana Todorović i direktorka TO Srbije Marija Labović.

Kuća turizma, osim središta Turističke organizacije Topole, u sebi ima multimedijalnu salu za prezentacije i konferencije za štampu.

Bogato opremljene apartmane za boravak i odmor gostiju, prodavnicu suvenira, vina i narodne radinosti iz ovih krajeva kao i info centar koji može davati sve potrebne podatke turistima.

U planu je da se iz vizitorskog centra organizuje prevoz turistima koji žele da obiđu poznate vinarije u okruženju kao i brojne manastire.

Radovi na projektu su trajali tri godine, a prema rečima predsednika SO Topola vizitorski centar je nov centar turizma ne samo opštine Topola, već čitave Šumadije.

Ministar Ljajić je naglasio da smo zemlja bogatih turističkih potencijala, ali da ti potencijali moraju biti stavljeni u funkciju razvoja.

Prema njegovim rečima država će uraditi svoj deo posla da ti potencijali budu stavljeni u funkciju razvoja turizma.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.