U trendu

Otvorene ponude za Galeniku

U Ministarstvu privrede danas su otvorene tehničke ponude za privatizaciju Galenike, a ponudu su dostavile tri kompanije – Cadila Pharmaceuticals Limited iz Indije, EMS S.A. iz Brazila i Konzorcijum Frontier Pharma Limited iz Velike Britanije i LLC NPA Petrovax Pharm iz Rusije.

Danas je otvorena koverta koja sadrži podatke o ponudjaču, ocenjena je i analizirana dostavljena dokumentacija, a posle toga će biti otvorene finansijske ponude.

Ponude za strateško partnerstvo će biti rangirane tako da će prednost imati onaj ponudjač koji ponudi zaposlenje za najveći broj radnika u Galenici.

Uzeće se u obzir i ponudjeni iznos dokapitalizacije te kompanije za 25 odsto kapitala i prihod Srbije prilikom prodaje kapitala Galenike nakon isteka strateškog partnerstva.

Konačnu rang listu usvaja Vlada Srbije i proglašava najpovoljnijeg ponudjača, a pregovori sa prvorangiranim traju najduže 90 dana.

Tender za izbor strateškog partnera za Galeniku koji će dokapitalizacijom steći vlasništvo od 25 odsto u Galenici, po ceni od najmanje sedam miliona evra, objavljen je 4. aprila.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar