U trendu

Ove godine iz ruskog kredita modernizacija 167 kilometara pruge

Ministarka gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović danas je izjavila da će ove godine iz ruskog kredita biti rekonstruisano i modernizovano 167 kilometara pruga u Srbiji i da je realizacija sporazuma Srbije i Rusije o tom kreditu najvažniji zadatak i za novu vladu.

Ona je danas sa direktorom kompanije Ruske državne železnice (RŽD) internešnel Sergejom Pavlovim razgovarala o mogućnostima ubrzanja i unapredjenja medjudržavnog sporazuma o kreditu za izgradnju železničke infrastrukture i isporuku dizel-motornih vozova u Srbiji.

Petogodišnji sporazum o ruskom kredita ratifikovala je Skupština Srbije 15. marta 2013. i njegova ukupna vrednost je 940 miliona dolara računajući i učešće države Srbije od 15 odsto.

Iz ruskog kredita do sada je izgradjen drugi kolosek na deonici od Pančevačkog mosta u Beogradu do Pančeva i rekonstruisana je pruga na deonicama Golubinci – Ruma, Sopot Kosmajski – Kovačevac i Mala Krsna – Velika Plana u ukupnoj dužini od 65,7 kilometara.

Na rekonstruisanim deonicama na Koridoru 10 povećana je brzina vozova sa 40 do 50 kilometara na čas na 120 kilometara na čas.

Za nabavku 27 novih dizel-motornih vozova izdvojeno je 100 miliona dolara i do sada je stiglo osam kompozicija koje već saobraćaju.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar