najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Ovog leta milion turista iz Srbije u Grčkoj

Predsednik Jedinstvene Srbije i Skupštine Jagodine Dragan Marković Palma izjavio je danas da Grčka ove godine može očekivati milion turista iz Srbije, imajući u vidu situaciju u Turskoj i na Bliskom istoku.

“To će nesumnjivo doprineti punjenju lokalnih i državnog budžeta Grčke i mi očekujemo da se ekonomska saradnja poveća u oba pravca, da Grčka da prioritet proizvodima iz Srbije, a Srbija može biti veoma privlačna grčkim investitorima, pre svega zbog plasmana robe na rusko tržište bez carinskih opterećenja”, rekao je Marković na sastanku sa zamenicom generalnog sekretara Ministarstva spoljnih poslova Grčke Vulom Tektondidu.

Marković se nalazi na čelu delegacije Jagodine koja je u poseti Grčkoj, a sastanku je prisustvovao i ambasador Srbije u Grčkoj Dušan Spasojević.

Marković je kazao da u Srbiji postoji politička stabilnost što je preduslov ekonomske sigurnosti.

On je dodao da je i za Grčku i za Srbiju, kao dve bratske i prijateljske države, najvažnije privlačenje investitora, otvaranje novih fabrika i novih radnih mesta.

“Od Grčke, kao članice Evropske unije, tražimo i da digne svoj glas kada je u pitanju ponašanje Hrvatske koja stalno zaustavlja Srbiju na evropskom putu. Kada god Hrvatska postavi neku branu Srbiji gotovo da niko ne reaguje i mi pozivamo i Grčku i ostale zemlje da reaguju prilikom neopradanih zahteva prema Srbiji kada je u pitanju otvaranje poglavlja”, rekao je Marković.

On je ocenio i da su Grčka i Srbija pokazale najveću humanost kada je u pitanju problem sa migrantima.

Marković je takodje pozvao Vladu Grčke da zaustavi štrajkove i protreste u toj zemlji, bar dok traje turistička sezona u narednih nekoliko meseci, jer je, kako je rekao, to pre svega u interesu same Grčke.

Ambasador Srbije u Grčkoj Dušan Spasojević je rekao da trenutna razmena izmedju dve zemlje na godišnjem nivou iznosi 350.000.000 evra i da bi to trebalo povećati na “bar pola milijarde evra”.

(Beta)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike