U trendu

Pastor: Vojvodina zainteresovana za jačanje Dunavskog regiona

Predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor izjavio je danas u Ulmu u Nemačkoj da je Vojvodina „životno zainteresovana“ za jačanje Dunavskog regiona.

Pastor je na sastanku Saveta podunavskih gradova i regija rekao da je Vojvodina veoma aktivno učestvovala u nastanku Dunavskog regiona od samog začetka ideje do njene konačne realizacije, te da je životno zainteresovana za podizanje nivoa funkcionisanja ovog makroregiona na viši nivo.

„Od pokretanja Dunavske strategije ostvareno je nekoliko značajnih rezultata i to se ni jednog trenutka ne dovodi u pitanje, medjutim postoji mnogo praznog prostora, a taj prostor zahteva sadržaj koji će dati takav rezultat koji će biti vidljiv i u malim sredinama“, kazao je Pastor.

Na sastanku je ocenjeno da je jačanje gradova i njihovih institucionalnih kapaciteta neophodno za unapredjenje i dalje upravljanje Dunavskim regionom.

Najavljeno je da će se 10. evropska konferencija podunavskih gradova i regija održati 17. i 18. oktobra ove godine u Budimpešti u okviru Godišnjeg foruma Evropske strategije za Dunavski region.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar