U trendu

Patricio Dei Tos izabran za novog predsednika Konfindustrije

BEOGRAD – Patricio Dei Tos izabran je za novog predsednika Udruženja italijanskih privrednika u Srbiji Konfindustrija, jednoglasnom odlukom na generalnoj skupštini te poslovne asocijacije, na mandat od 2019. do 2022. godine

Dei Tos je na toj funkciji nasledio Erika Košutu koji je Konfindustiju vodio od juna 2012. godine, odnosno od osnivanja ovog udruženja u Srbiji, saopšteno je iz Konfindustrije.

Patricio Dei Tos, osnivač i direktor italijanskih kompanija „Labor Legno“ i „Itlas“ za proizvodnju drvenih podova i podnih obloga, od 2015. godine uspešno posluje u Sremskoj Mitrovici, gde je pod imenom „Labor SRB“ otvorio svoj prvi pogon, a u oktobru 2018. je otvorio i drugu fabriku.

Dei Tos je na skupštini imenovao svoje potpredsednike koji će u narede tri godine zajedno sa njim činiti Predsedništvo Udruženja italijanskih privrednika Konfindustrija u Srbiji. Novi potpredsednici Konfindustrije su Romano Rosi, suvlasnik i direktor kompanije za proizvodnju obuće „Progetti“, Paolo Di Bela, direktor IT kompanije „Engineering Software lab“, i Anino De Venecija, generalni direktor kompanije „Aunde“ iz Jagodine.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.