U trendu

Paviljon Srbije na „EKSPO“ za 7 dana posetilo 40.000 ljudi

DUBAI – Paviljon Srbije na Svetskoj izložbi „EKSPO 2020 Dubai“, za samo sedam dana od otvaranja, posetilo je više od 40.000 posetilaca iz celog sveta.

„Naš Paviljon svakodnevno posećuju mnogobrojni posetioci iz celog sveta, zatim školske delegacije iz Emirata, za koje je specijalno osmišljen program inspirisan našim najvećim genijem Nikolom Teslom, ali i brojne poslovne delegacije, kao i posetioci kreativnih programa“, saopštili su danas iz organizacije predstavljanja Srbije u Dubajiu.

U prvim danima posle otvaranja, kako se navodi, Paviljon je posetio šeik Muhamed bin Zajed zajedno sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i pogledao neke od brojnih VR izložbi, zatim je održan panel „Cirkularna ekonomija: sadašnjnost i budućnost“ na kome se govorilo o globalnoj važnosti i razvoju ove teme, kao i koncert beogradskog Balkan-džez benda “Naked”.

Paviljon Srbije je otvoren 1. oktobra, simboličnom predajom iskre kreativnosti i inovacija, koja se na našim prostorima začela i neprekidno se prenosi punih 7.000 godina, još iz vremena revolucionarne vinčanske kulture, koja je i inspirisala nastup Srbije na Svetskoj izložbi.

Svetska izložba ,,EKSPO 2020 Dubai“ održava se od 1. oktobra ove do 31. marta sledeće godine, pod sloganom “Povezivanje umova, stvaranje budućnosti”.

Srbija će tokom šest meseci izložbe pod sloganom ,,Srbija stvara ideje – inspirisani prošlošću, oblikujemo budućnost”, kroz više od 150 različitih manifestacija, predstaviti različite privredne sektore, naučne sadržaje, tehnološke inovacije, kreativne industrije i turističku ponudu, sa ciljem da se prikaže kao moderna, inovativna zemlja, atraktivna za razvoj trgovine i turizma.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar