U trendu

Pejović: Većina preporuka DRI ispoštovana

BEOGRAD – Više od 73 odsto preporuka koje je Državna revizorska institucija dala subjektima revizije je uvaženo i ispoštovano, a one koje nisu vezane su za postupke koje nije moguće brzo sprovesti- imovinu ili promenu propisa, izjavio je danas predsednik DRI Duško Pejović.

„Preko 73 odsto preporuka je ispoštovano i izvršeno, a DRI je trenutno u postupku nabavke softvera zahvaljujući kojem će biti omogućena automatizacija i digitalizacija u radu kako bi se formirala baza podataka za efikasnije pracenje načina na koji se preporuke sprovode“, rekao je Pejović novinarima u Beogradu.

Pejović kaže da što se tiče preporuka koje DRI daje revidiranim subjektima, više od 73 odsto njih je uvaženo i oni u najvećem delu postupaju po datoj preporuci.

„Za neke preporuke je ipak potrebno više vremena i to su obično pitanja koja se odnose na imovinu, promene propisa, koje zahtevaju duži vremenski period“, naglasio je predsednik DRI.

Pejović je prethodno na konferenciji “ Kako revizije svrsishodnosti poslovanja utiču na rad korinsika javnih sredstava u Srbiji?“ rekao da će DRI u ovoj godini sprovesti i objaviti 12 izveštaja o reviziji svrsishodnosti poslovanja, što je šest puta više u odnosu na 2018.

Neke revizije svrsishodnosti poslovanja koje će DRI sprovesti u toku ove godine odnose se na efikasnost informacionog sistema, prevenciju poplava, obezbeđivanje konkurencije u javnim nabavkama, upravljanje vodovodnom infrastrukturom, dostupnost i ispravnost vode za piće, upravljanje industrijskim otpadom…

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar