U trendu

Penzionerima dva povećanja odjednom

Fond PIO najavio je da će januarske penzije uvećane za 1,25 odsto, kao i razlika za decembar prošle godine, početi da se isplaćuju danas.

Kako je saopšteno iz Fonda PIO, penzije i novčane naknade koje isplaćuje taj fond ove godine uvećavaju se za 1,25 odsto, počev od isplate decembarske penzije, tako da će se penzije i novčane naknade od decembra 2015. isplaćivati u uvećanom iznosu.

Kako je navedeno, uvećane penzije počeće da se isplaćuju sa januarskom penzijom, dakle u februaru, i tada će biti isplaćena i razlika za decembar 2015. godine.

Fond PIO će uvećane januarske penzije i razliku za decembar isplatiti po sledećoj dinamici: 3. februara penzioneri samostalne delatnosti, 5. februara poljoprivredni i vojni penzioneri i 10. februara penzioneri iz kategorije zaposlenih.

To znači da će penzioneri sa februarskom isplatom dobiti penzije uvećane za 2,5 odsto. Tako će oni koji imaju penziju od 20.000 dinara imati povećanje od 500 dinara, oni sa 40.000 dinara povećanje od 1.000 dinara, a oni sa 80.000 dinara dobiće 2.000 dinara.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar