U trendu

Pepsiko prodaje deo svojih brendova francuskoj firmi PAI

NJUJORK 3. avgust (Tanjug) – Američki proizvođač bezalkoholnih pića Pepsiko (PepsiCo) objavio je danas da prodaje brend Tropikana i još neke marke sokova u Severnoj Americi francuskom fondu privatnog kapitala PAI Partners za 3,3 milijarde dolara.

Pepsiko se odlučio na taj potez s ciljem da pojednostavi svoj asortiman proizvoda i da se povuče iz proizvodnje napitaka sa visokim sadržajem šećera, prenosi Rojters.

Kompanija će zadržati 39-procentni vlasnički udeo u novom preduzeću koje će osnovati sa PAI-jem i imaće ekskluzivna prava distribucije otuđenih brendova u SAD-u.

Sredstva od prodaje brendova, Pepsiko će iskoristiti za razvoj i širenje portfolija proizvoda grickalica koje su u funkciji očuvanja zdravlja i napitaka bez kalorija, izjavio je glavni izvršni direktor Ramon Laguarta.

Preduzeća za proizvodnju sokova i napitaka iz sastava Pepsika donela su prošle godine kompaniji neto zaradu od oko 3,0 milijarde dolara, pri čemu su njihove operativne profitne marže bile ispod proseka cele grupe.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.