U trendu

Pet kilometara autoputa Batrovci-Kuzmin gotovo do 1. jula

BATROVCI – Potpredsednica vlade i ministarka građevine Zorana Mihajlović obišla je danas radove na obnovi autoputa Batrovci-Kuzmin i najavila da će do 1. jula biti završeno pet kilometara autoputa od graničnog prelaza ka Kuzminu.

Mihajlović je rekla da treba brže da se radi i da je dobila uverenja od izvođača da će radovi biti završeni u roku, do 15. novembra, saopštilo je ministarstvo.

Ministarka je obišla zajedno sa direktorom Puteva Srbije Zoranom Drobnjakom kamp građevinske firme “Integral” i sa direktorom ogranka te kompanije za Srbiju Mitrom Vukovićem i direktorom projekta Miletom Džatićem razgovarala o dinamici radova na rehabilitaciji deonice autoputa od Batrovaca do Kuzmina.

„Ovo je veoma važna deonica za nas, dugo se čekalo da počne rekonstrukcija tog dela autoputa. Danas sam razgovarala sa izvođačima radova i investitorom o dinamici radova, jer nisam zadovoljna brzinom, mora brže da se radi. Čeka nas letnja sezona, sve više automobila prolazi kroz Srbiju i danas smo razgovarali i o načinu na koji će Putevi Srbije regulisati naplatu putarine i gužve koje nas očekuju“, rekla je Mihajlović.

Kao je navedneo, Drobnjak je rekao da se radovi izvode na obe strane autoputa i da se trenutno radi na pet kilometara.

Mitar Vuković rekao je da kompanija “Integral” čini sve da radovi budu završeni do 15. novembra, kako je i predviđeno ugovorom.

Direktor projekta Mile Džatić dodao je da je kompanija povećala kapacitete angažovanih ljudi i mehanizacije, te da se radovi izvode u dve smene, od 5 do 21 sat.

Vrednost radova na deonici Batrovci-Kuzmin dugoj 21,6 km iznosi 16,5 miliona evra.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar