U trendu

Peta revizija sa MMF-om biće najteža

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će peta revizija aranžmana s Medjunarodnim monetarnim fondom biti najteža i da će morati biti donete teške mere. 

„Onaj prvi deo racionalizacije (zaposlenih u javnom sektoru) sprovešćemo u skladu s dogovorom sa MMF-om, ali peta revizija će biti najteža. Moraćemo da izvedemo teške mere, a za to će nam biti potrebna podrška“, rekao je Vučić na Biznis forumu na Kopaoniku.

On je rekao da je ne vidi da će biti daljih problema, ako Srbija prodje petu revizuju sa MMF-om i dodao da će za to biti potrebna ogromna podrška Vladi Srbije.

On je naveo da Srbija na dobrom putu dokle god ima aranžman s MMF-om.

Misija MMF-a je zvanične razgovore povodom četvrte revizije trogodišnjeg aranžamana s vlastima u Srbiji počela 18. februara, a dogovoreno je da se razgovori nastave posle formiranja nove srpske vlade.

Vučić je rekao da je važno da Srbija kao društvo ne pravi kompromise s raznim vrstama ekstremizma, jer bi je to dovelo u političke i ekonomske probleme.

On je istakao da bi put lakih rešenja vodio Srbiju u ambis i konačnu propast.

„Nikakve komprimise po pitanju politike da li se ide u budućnost ili se vraćamo u prošlost, lično neću da pravim“, rekao je premijer i dodao da Srbija mora da ide u budućnost i da čuva prijateljstva sa svima.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.