U trendu

Petrović: Dunav osiguranje lider zbog najboljih kadrova

BEOGRAD – Studenti Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Beogradu posetili su danas Kompaniju „Dunav osiguranje“, gde će od menadžementa te kompanije saznati kako industrija osiguranja funkcioniše u praksi.

Predsednik Izvršnog odbora Kompanije „Dunav osiguranje“ Mirko Petrović kaže da su posete najboljih studenata Ekonomskog fakulteta deo tradicije i decenijske saradnje fakulteta i „Dunav osiguranja“.

„Beogradski univerzitet je uvek bio izvor znanja, razvoja, iskustva, i naša kompanija se razvijala, napredovala i postizala rezultate zahvaljujći kadrovima koji su većinom dolazili sa Univerziteta u Beogradu“, rekao je Petrović.

Prema njegovim rečima, Kompanija „Dunav“ želi da tu tradiciju nastavi upoznavanjem studenata sa poslovima osiguranja, ali i da ih ohrabri da pošalju biografije, kako bi započeli karijeru u toj kompaniji.

Ističe da su se dosadašnja iskustva saradnje fakulteta i kompanije pokazala kao dobra, jer su, kako kaže, studenti Ekonomskog fakulteta postajali rukovodioci, kreatori proizvoda, biznis linija i učestvovali u obezbeđivanju tržišne pozicije osiguravajuće kuće „Dunav osiguranje“, koja je „danas broj jedan u Srbiji“.

Dekan Ekonomskog fakulteta Borislav Boričić ukazao je da studenti tog fakulteta imaju sjajnu priliku da tokom završne godine studija obave praksu u trajanju od nekoliko nedelja do nekoliko meseci u Kompaniji „Dunav osiguranje“.

„To je dobra i korisna prilika za obe strane, da studenti blagovremeno nađu odgovarajućeg poslodavca, kao i da poslodavac nađe kvalitetan kadar“, naveo je Boričić.

Profesor Ekonomskog fakulteta Jelena Kočović izrazila je zadovoljstvo što menadžment „Dunav osiguranja“ omogućava studentima koji na Ekonomskom fakultetu stiču visok nivo teorijskih, ali i praktičnih znanja, mogu da svoja znanja potvrde slušajući predavanje o poslovanju najbolje osiguravajuće kompanije u zemlji.

„Dunav vodi računa o najboljim studenima koji završavaju Ekonomski fakultet, budući da oni mogu da se zaposle u toj kompaniji“, ukazala je Kočović.

Kaže da „Dunav osiguranje“ pruža i stalnu podršku u kontinuiranoj edukaciji, koja se, navodi, ističe i u najnovijoj Agendi UN o celodnevnom učenju, kako bi društvo bilo spremno za četvrtu industrijsku revoluciju.

Studentkinja Ekonomskog fakulteta Milica Ilić zahvalila je profesorima fakulteta i kompaniji na pruženoj prilici da se upoznaju sa tržištem osiguranja.

„Mi imamo dosta teorijskog znanja, ali bih voleli da naučimo kako to da inkorporiramo u posao kada bude trebalo“, rekla je Ilić.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar