U trendu

Pijačni prodavci završili protest bez razgovora sa predsednikom Srbije

Predstavnici pijačnih prodavaca Srbije koji su danas protestovali u Beogradu blokirajući saobraćaj, odustali su posle 17.00 sati od čekanja na razgovor s predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem o zahtevim da budu izuzeti od uvodjenja fiskalnih kasa i objavili da završavaju protest.

Počasni predsednik udruženja prodavaca „Opstanak“ Redžep Petrik rekao je za Betu da ne zna kako će se nastaviti borba za ispunjenje zahteva i da li će se protest radikalizovati.

„Neće više biti organizovanog protesta, a za spontane ne snosimo odgovornost. Očigledno je da predsednik Aleksandar Vučić neće da razgovara sa nama, a obećao je pre izbora i to je dokaz kako ispunjava obećanja“  -rekao Petrik.

Ocenio je da je odnos prema pijačnim prodavcima „ponižavajući“, da ih vlasti ne uvažavaju i da je to „sramota za državu“.

Ministar finansija Siniša Mali danas je poručio da prodavci robe široke potrošnje na pijacama moraju da nabave fiskalne kase – „i tačka!“, i da su te obaveze izuzeti oni koji na pijacama prodaju voće i povrće iz svoje proizvodnje.

Više stotina pijačnih prodavaca iz cele Srbije protestvovalo je danas u Beogradu: pre podne su se okupili kod Tržnog centra „Ušće“, Brankovim mostom stigli su do Zelenog venca, pa Terazijskim tunelom i Makedonskom ulicom do zgrade RTS gde su tražili da ta kuća izveštava o protestu, kako bi se njihov glas čuo.

Potom su Takovskom ulicom došli do Predsedništva Srbije i posle kraćeg zadražavanja uputili su se ka Slaviji gde su nekoliko sati blokirali saobraćaj.

Pijačni prodavci u Beogradu su protestovali 14. i 31. marta jer od 1. maja moraju da izdaju fiskalne račune.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.