U trendu

PIO fond: Još se ne zna koliko će penzionera ići na rehabilitaciju o trošku Fonda

Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje (PIO) odbacio je danas kao netačne navode pojedinih medija u vezi Oglasa za prijem zahteva za upućivanje penzionera na rehabilitaciju o trošku Fonda, navodeći da „još nije poznato koliko će sredstava u 2019. biti opredeljeno za društveni standard penzionera, pa, shodno tome, ni koliko će penzionera moći da koristi tu mogućnost“.

Kako se navodi u saopštenju, Upravni odbor Fonda još nije odlučivao o toj temi u ovoj godini pa još nije poznato ni kada će oglas za prijem zahteva za rehabilitaciju biti objavljen.

„Prema Pravilniku o društvenom standardu korisnika penzija PIO, Upravni odbor Fonda donosi odluku o visini i rasporedu sredstava za rehabilitaciju korisnika penzija u ustanovama po kategorijama korisnika penzija, o troškovima rehabilitacije korisnika penzije po danu boravka i ceni smeštaja pratioca po ustanovama. Po donošenju odluke Upravnog odbora PIO, Fond raspisuje oglas za podnošenje prijave za upućivanje na rehabilitaciju korisnika penzije i objavljuje ga u dnevnoj štampi“, stoji u saopštenju.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.