U trendu

PKS otvorila kancelariju u Pekingu, sutra će u Šangaju

Privredna komora Srbije (PKS) otvorila je danas kancelariju u Pekingu, a sutra će početi da radi i kancelarija u Šangaju uz podršku kineskih partnera koji su obezbedili prostor i kompletnu infrastrukturu, rekao je predsednik PKS Marko Čadež, saopštila je PKS.

On je, kako je navedeno istakao da će se time Srbiji omogućiti snažnija podrška za izlazak na veliko tržište Kine, što će doprineti i jačanju privredne saradnje dve zemlje.

Ekonomska saradnja Srbije i Kine, kako je istakao Čadež, sve je uspešnija, ali postoje velike mogućnosti za značajniji razvoj privrednih veza, posebno privlačenjem kineskih investicija i modernih tehnologija i većim izvozom domaćih proizvoda na kinesko tržište.

Predsednik PKS je ukazao na značaj zajedničkog nastupa srpskih i kineskih kompanija na srpskom i kineskom, ali i na trećim tržištima.

Čadež je tokom boravka u Pekingu razgovarao sa predstavnicima renomiranih kineskih kompanija.

Otvaranju kancelarije u Pekingu prisustvovali su i predstavnici Ambasade Srbije, veliki broj istaknutih kineskih privrednika, koji već posluju u Srbiji ili su zainteresovani za ulazak na srpsko tržište i pronalaženje partnera medju našim kompanijama.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.