U trendu

PKS: Uz priznanje Prijatelj porodice, firmama će pripasti i nagrada sufinansiranje projekata

Uz priznanje „Prijatelj porodice 2023“, u akciji koju organizuju Privredna komora Srbije (PKS) i Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju sa ciljem podizanja svesti o značaju povezivanja rada i roditeljstva, firmama će biti obezbeđeno sufinansiranje projekta iz te oblasti, saopštila je danas PKS.

„Nominovana preduzeća, od kojih 11 velikih, 11 malih i srednjih i dva sa većinskim državnim vlasništvom, aktivno u svom poslovanju primenjuju koncept koji podržava porodicu“, rečeno je na prvoj sednici žirija u PKS.

Zahvaljujući saradnji sa UNDP-jem, za pet najuspešnijih malih i srednjih preduzeća, osim prestižnog priznanja „Prijatelj porodice“, obezbeđeno je i sufinansiranje projekata iz oblasti usklađivanja rada i roditeljstva, što predstavlja novinu u odnosu na prethodne akcije, istaknuto je na sednici žirija, na kojoj su i ocenjivani projekti.

Dobitnici priznanja „Prijatelj porodice“ biraju se na osnovu utvrđene metodologije, koja obuhvata tržišno-finansijske pokazatelje poslovanja preduzeća, usvojene standarde i praksu usklađivanja rada i roditeljstva, rezultate u toj oblasti, percepciju eksterne javnosti, ocene samih zaposlenih u preduzećima i glasove članova žirija.

Suštinski, vrednuju se uslovi koje firma obezbeđuje za kvalitetno usklađivanje poslovnog i porodičnog života, jačanje odnosa u porodici, kreiranje radne atmosfere u kojoj zaposleni mogu da daju svoj maksimum održavajući balans između posla i porodice, podrška mladim ljudima da se ostvare u ulozi roditelja, ali i unapređenje poslovanja, društvena odgovornost i standardi privređivanja.

Glasanje eksterne javnosti završeno je 15. avgusta, a na sajtu prijateljporodice.rs, registovano je ukupno 10.894 glasača, koji su glasali za svoje favorite među 24 prijavljene firme. Ujedno je svoj stav o inicijativama na polju usklađivanja porodičnog života i rada dalo i blizu 2.300 zaposlenih u nominovanim preduzećima, u anonimnoj anketi.

Sledeća sednica žirija na kojoj će biti doneta finalna odluka i konačan izbor najboljih firmi na osnovu svih parametara metodologije, planirana je za septembar, a svečanost proglašenja pobednika i dodele priznanja „Prijatelj porodice 2023“ biće organizovana tokom jeseni.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar