Plate veće 5 do 7 odsto, jednokratna pomoć penzionerima

Plate u javnom sektoru biće povećane između 5 i 7 sedam odsto, a penzioneri mogu za koju nedelju da računaju na jednokratnu pomoć u visini od 5.000 dinara, a od 1. januara i na povećanje penzija, najavio je danas premijer Aleksandar Vučić nakon pregovora sa MMF.

Nastavnicima i učiteljima plate će trajno biti povećane izemđu pet i sedam odsto, lekarima i medicinskom osoblju pet odsto, koliko će plate biti povećane i zaposlenima u kulturi, u vojsci, policiji, institucijama socijalne zaštite i pravosuđu.

Kad je rec o pravosuđu, dodao je, radnici, poput onih u zatvorima, zapisničari i adminstrativni radnici, treba da se opredele da li su za jednokratno povećanje ili da im trajno primanja budu veća za pet odsto, a primetio je i da je najteže bilo s MMF-om dogovoroti veće plate vojsci i policiji.

Reč je o trajnom povećanju, dok će penzioneri dobiti već za tri do četiri sedmice jednokratnu pomoć između pet i sest hidljada dinara, a od Nove godine sledi im trajno povećanje, poručio je Vučić na konferenciji za novinare u Vladi Srbije.

(Tanjug)

 

Ostavite komentar