U trendu

Poboljšanje ambijenta za rast autoindustrije

Ministarka gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zorana Mihajlović danas je izjavila da će drÅŸava učiniti sve da stvori povoljan ambijent za rast autoindustrije jer je taj sektor vaÅŸan za ukupan privredni rast zemlje.

Ona je u Beogradu na regionalnom forumu o trendovima u automobilskoj industriji ocenila da ta industrija omogućava razvoj i drugih proizvodnih sektora, pogotovo proizvodnju autokomponenti.
 
Istakla je da je vaşno da putevi budu bezbedni i kvalitetni i po evropskim standardima, kao i da na njima budu bezbedni vozači.

Zorana Mihajlović je rekla da je kroz Srbiju u 2015. godini prošlo 37 miliona automobila, dva miliona više nego u 2014.

„To je dobro za Srbiju jer se naÅ¡a zemlja pepoznaje kao drÅŸava koja je ne mapi regionalnog povezivanja, a to nam i povećava prihode za odrÅŸavanje puteva“, rekla je ministarka.

Dodala je da se očekuje da takav trend rasta broja automobila na putevima u Srbiji bude nastavljen.

Prema rečima Zorane Mihajlović, bezbednost saobraćaja u Srbiji još nije na zadovoljavajućem nivou i cilj je da se prepolovi broj nesreća i broj nastradalih.

Ambasador Nemačke u Srbije Aksel Ditman je rekao da je autoindustrija od velikog značaja u privrednoj saradnji Nemačke i Srbije.

Nemačke kompanije iz te industrije su, kako je istakao, u Srbiji uloşile više od 100 miliona evra i otvorile 11.000 radnih mesta.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar