Poboljšanje ambijenta za rast autoindustrije

Ministarka gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zorana Mihajlović danas je izjavila da će država učiniti sve da stvori povoljan ambijent za rast autoindustrije jer je taj sektor važan za ukupan privredni rast zemlje.

Ona je u Beogradu na regionalnom forumu o trendovima u automobilskoj industriji ocenila da ta industrija omogućava razvoj i drugih proizvodnih sektora, pogotovo proizvodnju autokomponenti.
 
Istakla je da je važno da putevi budu bezbedni i kvalitetni i po evropskim standardima, kao i da na njima budu bezbedni vozači.

Zorana Mihajlović je rekla da je kroz Srbiju u 2015. godini prošlo 37 miliona automobila, dva miliona više nego u 2014.

“To je dobro za Srbiju jer se naša zemlja pepoznaje kao država koja je ne mapi regionalnog povezivanja, a to nam i povećava prihode za održavanje puteva”, rekla je ministarka.

Dodala je da se očekuje da takav trend rasta broja automobila na putevima u Srbiji bude nastavljen.

Prema rečima Zorane Mihajlović, bezbednost saobraćaja u Srbiji još nije na zadovoljavajućem nivou i cilj je da se prepolovi broj nesreća i broj nastradalih.

Ambasador Nemačke u Srbije Aksel Ditman je rekao da je autoindustrija od velikog značaja u privrednoj saradnji Nemačke i Srbije.

Nemačke kompanije iz te industrije su, kako je istakao, u Srbiji uložile više od 100 miliona evra i otvorile 11.000 radnih mesta.

(Beta)

Ostavite komentar