U trendu

Počela izgradnja pristupnih saobraćajnica za Prokop

Izgradnja pristupnih saobraćajnica za železničku stanicu Beograd-centar, poznatiju kao Prokop, počela je danas u Beogradu, a gradonačelnik Siniša Mali je tim povodom ocenio da se radi o projektu na čije su sprovodjenje gradjani čekali više od 40 godina.

„Stanica je počela da radi u januaru, ali je neophodno uraditi i ove saobraćajnice kako bi putnici mogli normalno da dodju do nje i budu povezani s javnim prevozom, taksistima i drugim oblicima prevoza. Radovi su vredni 380 miliona dinara i biće završeni idućeg proleća, čime ćemo biti u mogućnosti da izmestimo postojeću Glavnu železničku stanicu iz centra grada i time omogućimo nastavak druge faze izgradnje ‘Beograda na vodi'“, rekao je gradonačelnik.

Kako se navodi u saopštenju gradske uprave, dogadjaju su prisustvovali i glavni gradski urbanista Milutin Folić, direktor Direkcije za gradjevinsko zemljište Branislav Popović i predsednica opštine Savski venac Irena Vujović, a obilazak je iskorišćen i za promociju javnog poziva koji je raspisala Vlada Srbije investitorima za ulaganje u staničnu zgradu, tržni centar i parking, čime bi ta investicija bila potpuno zaokružena.

Mali je dodao da se uporedo sa tim projektom radi i na izgradnji nove centralne autobuske stanice u Bloku 42.

„Očekujemo da već na proleće, u maju ili junu, počnemo sa izgradnjom nove autobuske stanice i završimo je do kraja 2018. godine. Završetkom Prokopa i nove autobuske stanice Beograd dobija dva važna infrastrukturna projekta na koje su sugradjani čekali 40 godina i koji će svojim izgledom biti jedni od najlepših u ovom delu Evrope. Time ne samo da privlačimo turiste već i pokazujemo da smo ozbiljna investiciona destinacija i da poslovni ljudi iz celog sveta mogu da računaju na naš grad“, rekao je on.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar