najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Počeli radovi na pruzi izmedju Niša i Preševa

Direktor Medija centra Železnica Srbije Nenad Stanisavljević izjavio je danas da zbog radova na nekoliko deonica na železničkom Koridoru 10 od Niša do Preševa od danas do juna neće saobraćati medjunarodni vozovi od Beograda ka Skoplju i Solunu.
 
Stanisavljević je za agenciju Beta izjavio da je vrednost radova koji će se na južnom delu Koridora 10 izvoditi u naredna dva meseca 26,4 miliona dolara, kao i da se finansiraju iz ruskog kredita za modernizaciju srpskih železnica.

“Radovi će se odvijati u dve faze. Danas počinje rekonstrukcija i modernizacija deonica Vranjska Banja – Ristovac, u dužini od 17,7 kilometara, kao i Bujanovac – Bukurevac, dužine 13,7 kilometara, a nakon toga počeće rekonstrukcija deonice izmedju stanica Vinarci i Djordjevo”, rekao je on.

Prema njegovim rečima, lokalni putnički vozovi izmedju Niša i Preševa saobraćaće u istom periodu samo do Leskovca.

“Od juna do septembra, tokom letnje turističke sezone, odvijaće se samo radovi koji ne zahtevaju obustavu železničkog saobraćaja, i to u stanicama Leskovac, Vranjska Banja, Vranje, Bujanovac i Bukurevac. Medjunarodni železnički saobraćaj odvijaće se normalno”, rekao je Stanisavljević.

Prema njegovim rečima, druga faza rekonstrukcije južnog dela Koridora 10 kroz Srbiju počeće u septembru i trajaće do maja 2017. godine, kada se očekuje završetak rekonstrukcije i modernizacije predvidjenih deonica.

Izvodjač radova na rekonstrukciji pruge na železničkom Koridoru 10 je ruska kompanija “RŽD Internnacional”, koja je zadužena za realizaciju ruskog kredita namenjenog modernizaciji srpske železnice.

Prilikom rekonstrukcije predvidjenih deonica na Koridoru 10 biće angažovane i kompanije iz Srbije – “ZGOP” iz Novog Sada, kao i “Energoprojekti niskogradnja” i “MB Ratko Mitrović” iz Beograda.

(Beta)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike