U trendu

Počeli razgovori misije MMF-a sa delegacijom Srbije

Predstavnici Vlade Srbije i Narodne banke Srbije (NBS) danas su sa misijom Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) počeli razgovore o stanju javnih finansija u Srbiji i dogovorenim strukturnim reformama.

Sastanku u NBS prisustvovali su guverner NBS Jorgovanka Tabaković i ministri finansija i privrede Dušan Vujović i Željko Sertić, sa saradnicima.

Misija MMF-a, koju predvodi Džejms Rouf (James Roaf), novi šef misije, boraviće u Beogradu do 2. septembra povodom drugog kvartalnog razmatranja rezultata u sprovođenju stend-baj aranžmana, koji je odobren Srbiji 23. februara 2015. godine iz predostrožnosti.

Kako je saopštila NBS, tokom boravka misije MMF-a biće sagledana aktuelna makroekonomska kretanja u Srbiji i obavljeni razgovori s predstavnicima Srbije o rezultatima fiskalne konsolidacije, kao i o realizaciji mera monetarne i finansijske politike.

„Razmatraće se i ispunjenje kvantitativnih kriterijuma izvršenja i indikativnih ciljeva utvrđenih za kraj juna 2015. godine, kao i drugih obaveza dogovorenih sporazumom sa MMF-om“, navela je NBS.

 

 

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.