U trendu

Počelo asfaltiranje poslednje deonice na Ipsilon kraku

BEOGRAD – Na Ipsilon kraku obilaznice Subotice koja povezuje granični prelaz Kelebija prema Mađarskoj s auto-putem Horgoš – Novi Sad, danas je počelo asfaltiranje poslednje deonice, saopštilo je Ministarstvo grđevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije.

Kako se navodi, asfalterski radovi započeti su na deonici dužine 1.500 metara, od kružne raskrsnice Ipsilon kraka sa Somborskim putem, prvi sloj asfalta biće postavljen sutra, a do kraja meseca biće završeni i ostali slojevi asfalta.

Na gradilištu svakodnevno radi 80 radnika i više od 60 mašina, a radovi se izvode u visokom intenzitetu uprkos promenlivim vremenskim uslovima.

Za završetak kompletnog Ipsilon kraka, dužine 24 kilometra, preostalo je da se završe radovi na 12 kilometara puta na Sektoru 1, od Somborskog puta do graničnog prelaza Kelebija, uključujući i 1,5 kilometar gde je danas počelo asfaltiranje, navodi se u saopštenju.

Vrednost ugovorenih radova na Sektoru 1 je 1,18 milijardi dinara, uključujući i PDV, a izvođač radova je preduzeće „Vojput“.

Ministarstvo podseća da je tokom 2017. godine i 2018. godine izgrađeno je i pušteno u saobraćaj 12 kilometara puta na Ipsilon kraku, a završetak svih radova i njegovo puštanje kompletnog Ipsilon kraka u saobraćaj planirano je do kraja 2019. godine.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike