U trendu

Podrška Pošte za monografiju o istoriji srpske policije

BEOGRAD – Povodom obeležavanja stogodišnjice policijskog obrazovanja u Srbiji, vršilac dužnosti direktora Pošte Srbije Zoran Đorđević i rektor Kriminalističko-policijskog univerziteta u Zemunu Zoran Đurđević potpisali su danas ugovor o podršci Pošte projektu istraživanja arhivske građe i pripreme monografije o istoriji srpske policije, saopštila je Pošta Srbije.

„Pošta Srbije svoju društveno-odgovornu ulogu aktivno preuzima i na polju podrške razvoju visokoškolskog obrazovanja i naučno-istraživačkog rada, a plan nam je da saradnju proširimo na svim poljima od obostranog interesa. Istakao bih i drugi za nas veoma važan segment intenzivne saradnje sa policijskim profesionalcima – zajednički rad na tome da poslovnice pošte budu bezbednije“, rekao je Đorđević.

Dodao je da zahvaljujući toj saradnji, pripadnici policije uspešno i brzo rešavaju slučajeve razbojništava u poštama dok su službenici i korisnici u njima mnogo sigurniji.

Rektor Đurđević upoznao je Đorđevića sa budućim projektima ove visokoškolske ustanove i izrazio zahvalnost Pošti Srbije na podršci, navodi se u saopštenju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.